OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

Konkreettiset opiskelutaitopajat

näyttökuva (5)

Uusi vuosi ja uudet kujeet tavataan sanoa. Helsingin klubitalollahan se on täyttä totta: jo neljä vuotta pyörineet vertaistuelliset opiskelijaryhmät jäivät tauolle ja antoivat aikaa käytännönläheisille opiskelutaitopajoille. Ensimmäisellä kerralla pohdittiin omaa todellista ja ihanteellista ajankäyttöä.
Toisella kerralla brainstormattiin AnswerGardeniin ideoita sille, miten saisi tehtyä jotain, mikä ei innosta mutta motivoi. Oivalluksia syntyi, osa saa itsensä liikkeelle, kun pohtii, aiheuttaako tiskivuoren olemassaolo enemmän stressiä kuin sen tiskaaminen ja osalle toimii ”5 minuutin tuska” – jos aloittaa 5 minuuttia, usein homman (opiskelun/ siivoomisen/…) saa liikkeelle. Mutta jos ei se lähde, ehkä on levon ja armollisuuden aika?

näyttökuva (2)

Lisäksi lomalla ehdimme opiskelijaporukalla suunnittelemaan, ostamaan ja aloittamaan opiskelutilamme Haikkarin sisustusta toimivampaan. Tavoitteena on luoda muokattava, moderni ja innostava oppimisen tila. Nyt alkuun saimme lisää tietokoneita, sohvan ja nojatuolit avittamaan mukavaa keskustelua ja pänttäämistä, kuullokkeita luentojen kuunteluun, vastamelukuullokkeet ja eri keskittymisen apuvälineitä opiskelijoiden testattavaksi. Toistaiseksi kokoonnumme pari kertaa viikottain ”minitalkoisiin”, jossa kukin voimiensa mukaan päsee laittamaan tilaa kuntoon – ja vaikuttamaan siihen, että tilasta tulee oma. Klubitalotapaan tila on jäsenten, joten toiveesta konkretisoimme, mitä tilassa kukin voi tehdä, pieniä asioita vaikka opiskelun tauolla, jotta tila pysyy kunnossa.

Helsingin klubitalolla opintojen tuki monipuolistuu ja paranee jatkuvasti!

Tietoja

This entry was posted on 18 tammikuun, 2019 by in opiskeluvalmiudet, Tuettu opiskelu and tagged , , , , .
%d bloggaajaa tykkää tästä: