OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

Uudet alut ja vertaistuki

smiley-2979107_640

Syyslukukaudet oppilaitoksissa ovat alkaneet. Jatkavat opiskelijat ovat palanneet kesälaitumilta ja aloittavat opiskelijat ottavat uuden uransa ensiaskeleita. Tähän alkuun tiivistyy monia inhimillisiä tunteita: jännitystä, intoa, ihmetystä, odotusta, pelkoa, jopa kauhua, huolta, iloa, stressiä, ymmällään oloa…

Kaikki uudet alut, myös ne, joita jo kauan on odottanut, ovat kuormittavia: Opiskelija joutuu sietämään epätietoisuutta, jännittämään pääseekö haluamalleen kurssille, menevätkö kurssit päällekkäin tai löytyykö sopiva työssäoppimispaikka. Löydänköhän kavereita? Heräänköhän herätyskelloon? Olenko valinnut oikean suunnan itselleni?

Klubitalon opiskelevilla jäsenillä lisähuolta voivat tuoda esimerkiksi tieto siitä, että vaikka aamutunneille heräisikin, voi olla lääkkeistä niin tokkurainen, ettei pysty keskittymään tunnilla. Mitä sanoa, jos muut kysyvät, mitä on tehnyt, kun oli psykiatrisessa sairaalassa? Tai miksi opiskelee osa-aikaisesti mutta ei käy töissä? Ammatillisissa opinnoissa alussa tulee usein varustehankintoja – miten ne voi maksaa, jos elää etuuksilla, josta mitään ei jää säästöön? Mitä jos ei jaksakaan? Ei saa aloitettua? Saako olla kauhuissaan jostakin, jota on niin kauan odottanut? Mitä jos epäonnistujan identiteetillä varustettu onnistuukin, miksi sitä on vaikea hyväksyä? Mitä jos, mitä jos…?

On kyllä kurjaa, jos ihminen jää yksin stressinsä kanssa!

Helsingin klubitalolla pyörähtää jo viides vuosi joka toinen viikko kokoontuvaa opiskelijaryhmää käyntiin. Se alkaa yhä hyväksi havaitulla Negpo-kuulumiskierroksella, jossa yleensä huomaa, että ei ole ainoa esim jostain huolta kantava mutta että yleensä on aina jotain hyvääkin hetkessä. Tänä vuonna uutuutena entistä tiiviimpi yhteistyö Itä-Helsingin klubitalon kanssa ja sen myötä joka toinen tapaaminen on siirretty sinne, 12 minuutin metromatkan päähän.

Lisäksi opiskelijoiden vertaisryhmän kanssa vuoroviikoin kokoonnutaan GSD:hen eli Get Stuff Done -iltapäivään, jossa molempien – tai ainakin toisen, jos toinen sairastuu – Helsingin klubitalojen opintovalmentajat ovat läsnä tukemassa opiskelijoita opintotehtävissään alkuun, keskittymään ja kohtaamaan. Tauoilla ehtii myös vertaisiaan tapaamaan.

IMG_20180831_081606.jpgAktiivisena etävertaistukena ja infokanavana toimii kesäkuussa aloitettu Helsingin klubitalojen opiskelijoiden Whatsapp-ryhmä, johon opiskelijat ovat kertoneet kuulumisiaan ja tunteitaan aloituksen suhteen sekä tsempanneet ja neuvoneet toisiaan.

Lisäksi toki klubitalon koko yhteisö on myös jokaisen jäsenen tukena. Sosiaalisia suhteita, halpaa kahvia ja ruokaa, mielekästä tekemistä myös vapaa-ajalle sekä aina joku, joka osaa auttaa.

Yhdessä tästä tulee hyvä vuosi!

Helsingin klubitalon opintovalmentaja Vilma

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: