OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

Opintoihin tukea Helsingissä ja New Yorkissa

Olemme Sörnäisissä jo 5 vuoden ajan panostaneet opintojen tukemiseen tavoitellessamme Helsingin klubitaloyhteisön unelmaa, jossa ”mielenterveyskuntoutujat voivat toteuttaa itseään kykyjensä mukaisesti ja ovat arvostettuja työtovereina,
naapureina ja ystävinä”. Yhteisössämme opiskeluhaluja omaavia jäseniä on sekä tuettu vahvistamaan opiskeluvalmiuksiaan, elämän- ja vuorovaikutustaitojaan että kannustettu ja autettu hakuvaiheessa, opintojen aikana ja valmistumisen jälkeen työelämään siirtyessä.

Opintojen tuen perässä yhteisömme on saanut uusia jäseniä helsinkiläisistä, joilla opinnot ovat jo keskeytyneet tai keskeytymässä. Tukemme ei edellytä diagnoosia eikä maksa mitään. Keskeistä tuessa on opiskelutaitojen vahvistamisen lisäksi samassa tilanteessa olevien – tai siitä selvinneiden – vertaistuki. Tämähän toimii, sillä valmistuneita on jo kymmeniä!

New Yorkissa kaikki on vielä suurempaa ja niinpä Fountain Housella on oma yksikkönsä, College re-entry, vain niille, jotka ovat keskeyttäneet toisen asteen opintonsa mielenterveydellisistä syistä ja jotka haluavat päästä niitä jatkamaan. Vaikka puitteet voivat olla suuremmat, oli minusta koskettavaa lukea Jackien blogiartikkeli ”What I Would Tell Anyone with a Mental Illness Who Needs to Take a Break from School”. Samat epäilyt omiin kykyihinsä – ja samat onnistumisen kokemukset yhdessä harjoiteltuamme – olen kuullut niin monen suusta!

Iloitsen siitä, että opintojen tukeen panostetaan yhä laajemmin klubitaloilla myös Suomessa. Opintovalmentajan roolissa työskenteleviäkin löytyy jo ainakin Itä-Helsingin, Nurmijärven, Rovaniemen, Salon ja Jyväskylän klubitaloilta ja muillakin opiskelijoita tuetaan!

Jackieä lainatakseni: It feels good!

 

Kesäterkkuja,

Resized_20180523_184813_5508

Vilma, Helsingin klubitalon opintovalmentaja

#opintojentuki

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: