OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

Linkedin auttaa opinnoissa ja työllistymisessä

Jos sinulla ei vielä ole Linkedin-tiliä, niin se kannattaa luoda nyt. Opiskelujen näkökulmasta Linkdedin on hyvä tiedonhakupaikka, koska siellä on hyvä mahdollisuus oppia alan ammattilaisilta. Työelämän näkökulmasta sinne on mahdollista luoda monipuolinen ja kattava verkosto, joka tarjoaa sinulle ammatillista näkyvyyttä ja sitä kautta tuo työtä.

Pikaisen sosiaalisen median testin voit tehdä Googlaamalla oman nimesi. Mitä löytyy? Samalla tavalla voit ajatella että joku muukin voi hakea sinusta tietoa. Linkedin on tiedon haussa siinä mielessä hyvässä asemassa, että se nousee google-haun tuloksissa korkealle, yleensä ensimmäiselle sivulle, siksi Linkedin profiili kannattaa tehdä, koska se antaa hyvää ja neutraalia tietoa sinusta. Kannattaa olla positiivisesti esillä. Kuulin sanottavan , että “et ole olemassa jos googlettamalla sinusta ei löydy mitään tietoa”

Linkedin on englanninkielinen ohjelma, mutta omat tietonsa sinne voi kirjoittaa aivan hyvin Suomen kielellä. Muiden profiileista voi katsoa mallia miten he ovat tietonsa kirjoittaneet. Profiiliin laitetaan esittelytekstit, kokemuksesta ja koulutuksesta tietoja. Myös tietoja osaamisistaan voi laittaa.

Mitä aktiivisempi olet, sitä paremmin hyödyt. Kannattaa laittaa verkostoitumispyyntöjä kaikille koulu- ja opiskelukavereille, tuttaville ja muille sinua kiinnostaville henkilöille. Verkostoitumisessa kannattaa listää pyyntöön lyhyt teksti, miksi haluat hänet verkostoosi tai missä olette tavanneet. Mikä vaan kohteliaisuus käy. Sitten kun toinen hyväksyy sinut verkostoosi, niin on kohteliasta kiittää siitä. Samat säännöt kuin kasvokkain kohdatessa uusi ihminen tai vanha tuttu.

Kuvahaun tulos haulle linkedin photo

Sitten kun sitä verkostoa alkaa kertyä, niin hyvä on alkaa rakentaa luottamusta ja hieroa tuttavuutta. Voi käydä pitämässä (like) jostain julkaisusta ja kommentoimalla ottaa osaa keskusteluihin. Seuraava porras on julkaista (post) jotain, tehdä artikkeli omasta ja muita kiinnostavasta aiheesta tai vaikkapa julkaista video. Vähitellen sitten alkaa vieraammatkin tulla tutuksi. Mitä aikaisemmin aloitat olemaan aktiivinen sitä enemmän hyödyt.

Verkostoa kannattaa kasvattaa mahdollisimman paljon, koska silloin mahdollisuudet hyötyä ovat parhaat. Tärkeä ei ole vain sinun kontakti vaan myös hänen verkosto. Linkedin ei ole pelkästään luottamusverkosto vaan se on myös statistiikkaa. Tavoitat julkaisuillasi myös kaverisi verkostoston, ainakin jos hän käy tykkäämässä sinun julkaisustasi. Verkostosi kasvaa myös kaverisi verkostolla. Mitä enemmän sinun nimi on esillä, sitä enemmän sinua osataan kysyä töihin tai auttaa verkostossa. Linkedinissa voit saada hyvää tukea.

Kaikenkaikkiaan Linkedin on hyvä työnhakupaikka, mutta nykyään entistä enempi ammattilaisten keskustelufoorumi, siellä on aivan upeita alustuksia ja keskusteluja. Minä olen ollut kolme kuukautta mukana, kasvattanut verkostoani ja nauttinut siitä ammatillisesta avusta mitä olen sitä kautta saanut. Lämmin suositus!

Ilkka

Lisätietoja
LinkedIn – Opiskelijoiden käyttäytyminen ja suhtautuminen
Flythström, Juha (2016) Opinnäytetyö Laurea amk
http://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/111373/Oppari-Juha%20Flythstrom.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Information

This entry was posted on tammikuu 25, 2018 by in Uncategorized.
%d bloggers like this: