OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

Ajatuksia Luovan kirjoittamisen kurssista Työväenopistolla

ilmonetHaastattelussa nimimerkki Angelina Jaques, joka syksyllä 2017 haastoi itsensä osallistumaan Helsingin työväenopiston kurssille.

Elokuussa tapasimme Helsingin klubitalon Työ- ja opintoyksikössä, jossa porukalla ensin perehdyimme pääkaupunkiseudun työväenopistojen yhteiseen sähköiseen kurssihaku- ja ilmoittautumisohjelmaan Ilmonetiin. Yhdessä etsimme kutakin jäsentä kiinnostavia kursseja, tarkistimme ilmoittautumisajan ja sovimme miten ja kenen kanssa kukin ilmoittautuu (netissä tarvitaan pankkitunnukset, mutta yhä voi myös soittaa tai käydä paikan päällä ilmoittautumassa). Opistojen kurssit tarjoavat upeita mahdollisuuksia oppimiselle, joten tässä yhden jäsenen kokemus esimerkkinä ja kannustuksena muille.

Miksi halusit mennä Luovan kirjoittamisen kurssille?

Halusin kokeilla millaista kurssilla on. Edistää omaa kirjoittamista, kirjoittaa muustakin kuin omasta paskasta fiiliksestä.

Millaista oli mennä kurssille ensimmäistä kertaa?

Pelotti ihan sikana. Mutta tapasin yhden naisen 20min aikaisemmin, jota pyysin viereeni ja sit me jo kuiskuteltiinkin. Oli helppo lähestyä.

Meillä on 10-15min kahvitauko, mennään saman pöydän ääreen. Porukka on sillain mukavaa ja ryhmähenki hyvä.

Mitä teette tunnilla?

Opettaja antaa meille kotiläksyksi aiheen. Kotona tulostamme tekstit, opettaja ottaa siitä kopiot kaikille ja kirjoittaja lukee omansa tunnilla ääneen. Sit siitä keskustelllaan. Miten sitä tekstiä voisi edistää tai jatkaa. Porukalla käydään siis läpi.

Millaista palautetta olet saanut?

Ei siellä anneta sillain palautetta, että onko hyvä vai huono, vaan enemmän kerrotaan, mitä tekstistä tulee mieleen. Ei ole tuomitsevaa palautetta.

Onko jotain mikä tuntuu vaikealta?

Se kirjoittaminen. Kun annetaan aihe, tulee tyhjän paperin kammo. En ole tottunut saamaan kirjoittamisesta palautetta. Minä kirjoitan yleensä runomuodossa ja nyt pitäisi kirjoittaa novelli, se tuntuu vaikealta, kun en ole siihen tottunut.

Onko muuta, mistä haluaisit kertoa?

Kursille osallistujat saavat jäsenkortin Helsingin työväenopiston opistolaisyhdistykseltä jolla Oppiskahviosta saa erityiskahvista alennuksen. Muilla kursseilla saattaa saada materiaaleista alennusta kortilla.

Milloin mielestäsi työväenkurssi on hyvä mahdollisuus kuntoutujalle?

No jos haluaa kokeilla jotain uutta. Kannattaa katsoa, mitä materiaalia tai varusteita pitää ottaa kurssille mukaan ensimmäiselle kerralle.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: