OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

ÄÄNIKIRJOJA LUKEMAAN

Meillä kävi Klubitalolla kirjastonhoitaja esittelemässä äänikirjaohjelmaa, jolla voi ladata tietokoneelle tai älypuhelimeen. Sovelluksen nimi on Celia, josta sovellus ladataan. Lataamiseen tarvitaan kirjoittautuminen ohjelmaan, minkä voi tehdä suurimmassa osassa Helsingin kaupungin kirjastoista. Lataaminen tapahtuu siis Celiassa, mutta kirjan kuunteleminen tapahtuu Pratsam Readerissä, johon myös täytyy kirjautua.

Celia on tarkoitettu ihmisille, joiden on jostain syystä vaikea keskittyä perinteisen kirjan lukemiseen. Toki kirjastoilla on myös äänikirjoja, joita kaikki voivat lainata – niitä vain on vähemmän kuin Celian valikoimassa. Esittely pitävä kirjastonhoitaja kertoi kuunnelleensa kirjaa tiskatessaan, sitä hän inhosi. Eli äänikirjat ovat kaikkien saatavilla.

Itse otin kopin ja latasin itselleni sovelluksen, minkä jälkeen latasin älypuhelimeeni Erik Tawastjernan Sibelius –elämänkerran ensimmäisen osan. Kirja kestää n. 14 tuntia, josta olen tätä kirjoittaessa kuunnellut 5 tuntia. Oman kokemukseni perusteella voin suositella sovellusta, kirjan kuuntelemisen voi keskeyttää milloin tahansa, ohjelma muistaa, mihin edellinen kuuntelukerta päättyi.

Äänikirjan lainaus kestää 4 viikkoa, minkä jälkeen kirjan voi uusia. Äänikirjan palauttamisesta ei tarvitse huolehtia, se päättyy automaattisesta 4 viikon jälkeen

Voin lämpimästi suositella sovellusta ja pientä kävelyretkeä lähimpään kaupunginkirjastoon!

Juha Näres

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: