OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

Ensimmäisen yliopistovuoden tunnelmia

Jäsenemme kirjoitti vajaa vuosi sitten Opiskelun alkutunnelmista ja palasi nyt kertomaan, miltä tuntuu, kun ensimmäinen vuosi Helsingin yliopistolla on takana.

Nyt on ensimmäinen opiskeluvuosi takana ja kesäloma alkanut. Lukuvuosi sisälsi tiivistä opiskelua, uusien ihmisten tapaamista ja opiskelutunnelman kokemista. Historian opintoni sujuvat hyvin ja olen itseeni todella tyytyväinen. Luennot olivat monessa eri paikassa keskustakampuksella. Varsinkin alussa eri luentosaleja joutui etsimään, mutta nyt olen jo alkanut hahmottamaan, missä rakennuksessa jokin luentosali sijaitsee. Toiset kurssit ovat vain yhden periodin mittaisia, toiset taas kestävät koko syys- tai kevätlukukauden. Kun on käynyt pidempään jotain kurssia, opettaja ja kurssin opiskelijat alkavat tuntua tutummilta. Tämä on ollut mukava huomata. Minulla on ollut myös pari- ja ryhmätöitä. Niissä on saanut opetella sosiaalisia taitoja, mikä on ollut minulle suureksi hyödyksi. Vuodessa oppii paljon yliopistomaailmasta, johon liittyy paljon myös käytännöllisiä asioita. Pitää osata käyttää yliopiston internet-sivuja, että voi ilmoittautua kursseille ja suunnitella opintojaan.

Periodiin tulee melkein pakosta joitain hyppytunteja, jolloin pitää keksiä mitä sillä aikaa tekee. Itse olen oleillut silloin paljon Kaisa-kirjastossa ja käynyt syömässä Uni-cafessa. Kahvia tulee myös juotua usein. Uni-cafesta saa ostaa myös sämpylöitä. Nälkäisenä ei kannata mennä luennolle.

Kun reilu vuosi sitten opiskelin pääsykoetta varten, luin koealuetta siten, että luin ensin lauseen ja sitten luin sen uudelleen ja mietin samalla, mitä siinä oli tärkeää. Tärkeää oli alussa valita itselle sopivat kirjat, joista lukea pääsykoetta varten. Historian hakuvaiheessa ei annettu mitään tiettyä kirjaa, vaan vain 200 vuoden aikaväli josta pääsykokeeseen tulisi 3 kysymystä. Siitä on etua, jos oppii opiskeltavan alan käsitteistöä hyvin. Ei myöskään kannata opiskella liian yksityiskohtaista tietoa, vaan pääsykokeessa pitäisi hallita kokonaisuuksia. Se, että on innostunut opiskeltavasta asiasta, vie pitkälle. Kunhan on vain kärsivällinen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: