OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

Notkahdus motivaatiossa

work-1015501_960_720Motivaatio vie eteenpäin ja auttaa saavuttamaan tavoitteet. Opiskelunkin onnistuminen on pitkälti siitä kiinni. Motivaatio opiskella voi olla ulkoista, kuten sosiaalinen paine kouluttautua, tai sisäistä, kuten halu kehittää itseään tietoja ja taitoja kartuttamalla.

Minulla on ollut paljon motivaatiota. Tunne siitä, että kuljen jonkinlaista päämäärää kohti, on ollut silkan oppimisen halun ohella iso asia. Ennen opiskelua päivät sulivat usein yhtenäiseksi hukatun ajan virraksi. Nyt olen lähes kolmen vuoden ajan istunut kursseilla illasta toiseen, ja koen lähes kaikki ne tunnit kokemusmaailmaani rikastuttaneeksi ajaksi. Kaiken sen ajan olen myös kokenut, että minulla on vihdoin jotain tavoiteltavaa, enkä koskaan haluaisi palata ennen vallinneeseen päämäärättömyyden tilaan.

Motivaation menetys, hetkellinenkään, ei tunnu sopivan näiden ajatusten kanssa yhteen. Se on kuitenkin vallannut itselleen tilaa, ja yhtäkkiä kehittyminen tuntuu merkityksettömämmältä ja päämäärä kaukaisemmalta. Joku saattaisi kokea tilanteesta yli tönäisevää syyllisyyttä, mutta syyllisyys vaatii tunteen siitä, että on velvollinen edes itselleen.

Edessä on kevät ja nykyisen vaiheen päätös. Tulen muistamaan nämä kolme vuotta kaiholla. Niihin on mahtunut paljon hyviä hetkiä, onnistumisia opinnoissa sekä iloa mukavien opettajien ja kanssaopiskelijoiden parissa. Toivon, ettei tämä loppusuora erottuisi varjona noiden muistojen valosta.

24.11.2015

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: