OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

Klubitalolta opiskelemaan ja töihin

Eräs jäsen aloitti käynnit Itä-Helsingin klubitalolla 2010 syksyllä. Ensimmäisenä perehtymispäivänä hän oli hallinnon puolella tietokonehommissa, mutta ei tuntenut sitä omakseen ja siirtyi keittiön puolelle.

Kesällä 2011 hän teki työsopimuksen Bekin kanssa, joka kesti kolme vuotta. Sen jälkeen hän palasi takaisin klubitalon keittiöön, mutta lisää muutoksia oli tulossa.

Haastattelija (H): Viime keväänä (2015) lähdit opiskelemaan Keskuspuiston ammattioppilaitokseen. Kerro vähän miten päädyit tähän ratkaisuun.

Opiskelija (O): Eräänä päivänä olin tulossa klubitalolle ja tapasin opintovalmentajan, joka kysyi olisinko kiinnostunut koulusta ja samalla hän mainitsi, että parin muun jäsenen kanssa lähdössä Keskuspuiston ammattiopistolle Avointen ovien päiville. Mietin vähän aikaa, ja vastasin, että tulen. (Klikkaa tätä, jos haluat lukea tuosta tutustumiskerrasta)

Esittelykierroksen jälkeen kättelimme (kahvilapalvelut- opintojen) opettajan, ja hänelle jäi mieleen suora katseeni ja jämäkkä kädenpuristukseni.

Pääsykoe oli marraskuussa 2014. Se alkoi klo 9:00 aamulla ja sisälsi seuraavanlaista: matematiikan osion ja erinäisiä kysymyksiä. Tämän jälkeen oli haastattelu, jossa yksi opettaja haastatteli ja toinen syötti tietokoneelle. Sitten sain luvan lähteä kotiin ja viikon kuluttua sain tiedon, että minut oli hyväksytty.

H: Millainen oppimäärä sinulla on takana? Kerro mitä opiskelit?

O: Kahvipalvelujen osatutkinto 1/3:

  1. Kokki 2. Kylmäkkö 3. Salaatti 4. Kahvila

Kouluviikkoon kuului 2 keittiöpäivää, 1 teoriapäivä ja 2 etäpäivää (suoritimme opettajan antaman tehtävän tai opiskelimme itsenäisesti)

H: Opintoihisi kuului työharjoittelu, jonka suoritit Ciao kahvilassa Vuosaaressa. Kuinka pitkiä harjoittelupäiväsi olivat?

O: Viikot olivat neljäpäiväisiä, kolme kuuden tunnin päivää, yksi seitsemän tunnin päivä eli yhteensä 16 päivää neljän viikon aikana

H: Kerroit että sinulla oli viikolla 35 näyttö työtaidoistasi. Miten näyttö sujui?

O: Ensimmäinen näyttöpäivä meni hyvin. Olen hyvä astianhuollossa, mutta asiakas palvelussa on kehittämisen varaa. Arvosteluasteikko on 1, 2, 3 itse sain H2 (=hyvä) TOP:sta (Työssäoppiminen)

 H: Mitä koulun jälkeen on tapahtunut?

O: Valmistuin elokuussa ja sen jälkeen olin muutaman viikon klubitalolla hallintoyksikköön perehtymässä. Samalla hain töitä. Syyskuussa sain tiskarin paikan Ässäkeskuksen ruokalasta. Työskentelen siellä neljänä päivänä viikossa ja 4 tuntia päivässä

Haastattelu on ensin julkaistu Itä-Helsingin klubitalon lehdessä Kajaus ja sittemmin myös Keskuspuiston ja ISS:n eli työnantajan  sivuilla. 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: