OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

Työssäoppiminen Itä-Helsingin Klubitalossa

Itä-Helsingin Klubitalo työssäoppimispaikkana

Olen opiskelija ja mielenterveyskuntoutuja Helmi Liiketalousopistosta, Malmilta. Olen ollut työssäoppimassa kohta 3 kuukautta Itä-Helsingin Klubitalolla, Kontulassa. Koulullamme on asiakaspalvelun ja markkinoinnin koulutusohjelmassa kaksi työssäoppimisjaksoa: ensimmäisenä ja toisena vuonna. Olin luullut, että jälkimmäinen työharjoitteluni olisi sijoittunut vasta ensi kevääseen, mutta minulle ilmoitettiin tänä syksynä, että voisin mennä työharjoitteluun jo syksyllä. Tämä ilmoitus tuli sen verran myöhään, että minulla tuli jo lähestulkoon hätä siitä, että löytäisinkö sopivaa paikkaa. Eräs opettaja mainitsi että MTKL:ssä oli ollut aiemmissa työharjoitteluissa koulultamme väkeä ja kysyinkin häneltä samaan hengenvetoon, että kuinka sopiva klubitalo olisi paikkana. Pienen keskustelun jälkeen opettaja myönsi, että voisin mahdollisesti mennä klubitalolle työharjoitteluun. Juttelin ensin asiasta Helsingin klubitalolla, mutta minulle ehdotettiin, että voisin mennä Itä-Helsingin klubitalolle, koska siellä olisi enemmän tekemistä ja Helsingin klubitalolla oli jo monia työharjoittelijoita. Muutaman yhteydenoton jälkeen sovimme, että pääsisin Itä-Helsingin Klubitalolle työharjoitteluun ja että harjoittelujakso alkaisi normaalin aikataulun mukaan.

Itä-Helsingin Klubitalolla olin käynyt jo vuosia sitten aivan klubitalon alkuvaiheessa tutustumassa paikkaan, mutta paikka oli päässyt muuttumaan niinä vuosina kun en ollut käynyt siellä. Tunsin klubitalomallin jo entisestään, koska olin päässyt Helsingin klubitalon jäseneksi 2000-luvun alkupuolella ja sittemmin ollut perustamassa Espoon klubitaloa ja sitä myöten saanut jäsenyyteni sielläkin. Jännitin aluksi, että miten porukka ottaisi minut vastaan ja kuinka työssäoppiminen sujuisi, kun olin ikään kuin ”välimaastossa”, eli en ollut ohjaaja enkä jäsen. Minut otettiin kuitenkin avoimesti vastaan ja ilmapiiri on ollut erittäin rento ja mukava. Muutamalta kommellukseltakaan ei vältytty, muun muassa työturvallisuustiimin kokouksessa tuli hauska kohta, kun käytiin ihmisten nimiä läpi. Meidän piti mainita myös, miltä klubitalolta tulemme. Pakkohan siinä sitten oli vastata koko litania, eli ”Espoon klubitalon jäsen, Helsingin klubitalon jäsen ja Itä-Helsingin klubitalolla työssäoppimassa”. Useimmilla muilla kun oli vain yksi klubitalon jäsenyys ja minulla oli kaksi jäsenyyttä ja työharjoittelu.

Työssäoppimiseni alkaa olla lopuillaan ja täytyy myöntää, että jään kaipaamaan Itä-Helsingin klubitalon avointa ja lämmintä ilmapiiriä. Olen saanut luvan voida käydä välillä katsomassa porukkaa, mutta en tiedä miten opiskelut sallivat. Onneksi kouluni ja klubitalon välillä ei ole kovinkaan paljoa välimatkaa. Asia muuttunee sitten kun klubitalo muuttaa Myllypuroon.

DSCN2699 kone jolla yleensä työskentelin Itä-Helsingin Klubitalolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: