OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

Vapaaehtoiseksi Vanhustyöhön

Huomasin asumisyksikön ilmoitustaululla jokin aikaa sitten ilmoituksen kurssista, jolla Vanhustyön Keskusliitto koulutti vapaaehtoisia vanhusten saatto- sekä ystävätoimintaan. Kurssi järjestettiin 29.9-9.10.2014 Malmilla keskusliiton tiloissa. Mielestäni kurssi oli hyvin järjestetty ja ryhmän henki oli hyvä.

Illalla järjestetyllä kurssilla käsiteltiin, miten kohdata eri-ikäisiä ikäihmisiä, muistisairaita ja dementiaa sairastavia. Viimeisenä kurssipäivänä tuli ystävä ja ystävän vanhus kertomaan, miten he olivat löytäneet toisensa. Ystävykset mm. kävivät oopperassa, olivat käyneet ulkoilemassa ja asioimassa. Se mitä, ystävykset tekevät, on toki heidän itsensä päätettävissä omien mieltymysten mukaisesti. Kurssi päättyy haastatteluun, jossa kurssin vetäjien kanssa pohditaan osallistujan soveltuvuutta ystävä- tai saattotoimintaan.

Minua kurssi innosti, koska haluan tehdä töitä muiden auttamiseksi. Saan hyvän mielen, kun pääsen auttamaan muita. Minua kiinnostaa etenkin ystävätoiminta, sillä saattotoiminta voi olla aika rankkaa. Täytyyhän muutenkin miettiä myös omia voimavaroja. Suosittelen kurssia kaikille, jotka haluavat auttaa ikäihmisiä!

PS Voit tutustua Vanhustyön keskusliiton senioritoimintaan Volunteer – Vapaaehtoistoiminnan messuilla 3.12.2014 14:00 – 18:00 Helsingissä Vanhassa ylioppilastalossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: