OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

Oma pääsykoekokemus

Olin jo kerran ollut amk-pääsykokeissa ja silloin valmistautumiseni oli rehellisesti tosi heikkoa. Niinpä tällä kertaa olin päättänyt aloittaa valmistautumisen ajoissa. Aina jokaisen opiskelutunnin jälkeen tunsin että jäi enemmän ja enemmän mieleen. Tämä kohensi minun itseluottamusta merkillisesti ;). Sain kuitenkin huomata, että paine ja epävarmuus lisääntyivät myös mitä lähemmäs pääsin koetta. Viimeiset valmistautumiskuukauteni olivat siis melkoista tunteiden vuoristorataa, olin pilvissä sekä syvissä kuopissa. Kaiken tämän keskellä minua auttoi eteenpäin tieto, että en tehnyt sitä yksin. Minulla oli perhe tukenani ja ystäviä jotka auttoivat minua tosi paljon.

Koetta edeltävänä päivänä olin aivan hermorauniona ja minun mielessä kävi, että mitä jos unohdan kaiken oppimani ja koe menee taas mönkään. Päätin siis kutsua veljeni kylään ottamaan mieleni pois kokeesta. Minun seesteinen mielentilani kesti vain hetken sillä aamulla alkoi taas hirveä häsläys: Milloin ratikka lähtee, minkälainen kynä saa olla mukana kokeessa ja onko laskin tyhjennetty. Saavuin kuitenkin ajoissa kokeeseen oikein varustettuna 🙂 Minun mieleni kuitenkin kirkastui, kun rupesin vastaamaan ensimmäisiin kysymyksiin ja sitten minun kynäni vain suhisi. Huomasin, että on tosi tärkeätä pitää luottamus omiin kykyihin ja oppittuun tietoon.

Tieto ei katoa päästä minnekkään ja oikean valmistautumisen kanssa itseluottamus on myös kunnossa, joten ei voi tulla kysymyksiä vastaan, joihin en tiedä vastausta. Tietenkin haluan myös jakaa täyden tunnustuksen ja kiitoksen perheelleni, ystävilleni sekä myös klubitalolle. Kaikki antoivat minulle paljon energiaa, apua ja kannustusta jota ilman en olisi pärjännyt. Tietenkin pääsykoe on sinun omasi ja ainoastaan sinä vastaat niihin kysymyksiin, mutta ympärilläsi on kuitenkin hienoja ihmisiä joihin voit tarvittaessa nojata ja pyytää apua. Et ole yksin ja se on hitsin hieno asia mikä kannattaa pitää mielessä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: