OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

MOOC-kurssit – Kaikille yliopisto-opetusta etänä ja ilmaiseksi

Eräs jäsenemme osallistui ohjelmoinnin Massive Open Online Course eli MOOC:lle, joka siis on matalan kynnyksen yliopisto-opetusta kaikille ilmaiseksi ja etänä, ja kertoo kokemuksestaan näin:

”Opiskelin pari vuotta sitten Helsingin yliopiston tietojenkäsittelylaitoksen ohjelmoinnin MOOC-kurssin, joka silloin oli pilottikurssina.  Opetus oli etäopetusta omalla tietokoneella, ja kurssi oli ilmainen. Kurssin kestoaika oli n. kolme kuukautta. Opetus lähti aivan Java-kielen alkeista, ja harjoituksia oli todella runsaasti. Viikoittaiset tehtävät ja opetusmateriaali julkaistiin yleensä perjantaisin, ja  tehtävien tekemiseen sai aikaa riittävästi. Ne olivat ohjelmointitehtäviä, ja vastaukset lähetettiin NetBeans-ohjelmointieditorin avulla tietojenkäsittelyopin laitokselle, jossa tehtävät tarkististi erityinen testausohjelma, joka löysi erehtymättömästi pienimmätkin virheet tehtävistä. Välillä joutui tekemään useitakin korjauksia omiin virheisinsä ennen kuin testausohjelma  hyväksyi tehtävän. Tuomio tuli aina saman tien ja se oli joko hyväksytty tai hylätty. Virheelliset ohjelman kohdat toki näytettiin. Kurssilla oli muistaakseni käytössä jonkinlainen etätukiryhmä, jonka toiminnan yksityiskohtia en enää muista, koska en osallistunut siihen.”

”Opintomateriaaliin voi tutustua ositteessa http://materiaali.mooc.fi/ .  Helmikuussa alkaneen kurssin 1. tehtäväsetin dead-line on 23.2.2014 eli alkaa olla tosi kiire jos aikoo osallistua. Sori että näin myöhään heräsin mainostamaan! Aika moni tekee vain ensimmäisen tehtäväsetin, ja keskeyttää sitten.  Kurssin suorittaneilla on mahdollisuus päästä pääaineopiskelijaksi laitokselle.”

”Toukokuussa on alkamassa seuraava ohjelmoinnin peruskurssi, joka on omaan tahtiin suoritettava. Kevään aikana alkaa myös webpalvelinohjelmointikurssi, jolle itse aion osallistua.”

”Voin suositella MOOC-kursseja kaikille tietokoneohjelmoinnista kiinnostuneille.”

Lisää tietoa MOOC-kursseista täältä.

MOOC-kursseja tarjoavat myös seuraavat tahot:

Muita linkkejä opiskeluihin hakeville ja opiskelijoiden tueksi olemme koonneet blogin sivulle ”linkit” ja lyhyt esittely eri opintovaihtoehdoista löytyy täältä.

 

2 comments on “MOOC-kurssit – Kaikille yliopisto-opetusta etänä ja ilmaiseksi

  1. Päivitysilmoitus: Eri koulutusvaihtoehdot tiiviisti « Opintoklubi

  2. Päivitysilmoitus: Korkeakouluopintoja jokaiselle « Opintoklubi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: