OPINTOKLUBI

Yhteisön blogi opiskelemisesta, oppimisesta ja tuetusta opiskelusta

Oppimassa Näsinkulman klubitalolla 2.1.2014

Opintovalmentaja aloitti vuoden tutustumalla Näsinkulman klubitalon toimintaan Tampereella. Siellä henkilökunta ja jäsenet ovat jo jonkin aikaa kehittäneet tuetun opiskelun toimintatapoja. Oli antoisaa kuulla heidän kokemuksiaan ja yhdessä ideoida. Hyvät kokemukset jo Helsingissäkin suunnitelluille seikoille antoivat potkua ryhtyä tuumasta toimeen. Päällimmäisenä opiskeluaiheesta mieleen jäivät tapaamisesta seuraavat seikat:

  • Opiskelutila: Opiskelijoille varatusta omasta tilasta Helsingin klubitalolla Sörnäisissä on puhuttu koko syksy. Nyt on aika saada tila käytäntöön! Opiskelijat ovat saaneet sähköpostia ja jo kommentoineetkin heille sopivaa ajankohtaa. Tampereella on oma tila ollut jo pari vuotta (?) käytössä ja opiskelijajäsenet kiittelivät mahdollisuutta osallistua työpainotteiseen päivään opiskelemalla klubitalolla
  • Tietotekninen tuki: Osa etenkin aikuisopiskelijoistamme kokee, etteivät omat tietotekniset taidot ole opiskelun vaatimalla tasolla. Meillä on Helsingissä datanomiopiskelijoita harjoittelussa, jotka ovat opiskelutilan tukena ja myös muuten sopimuksen mukaan valmiita harjoittelemaan tietokoneen käyttöä yhdessä.
  • Vertaistuki: Tampereella työssä ja opiskelemassa olevat kutsuttiin erikseen kerran kuussa tapaamaan toisiaan. Syksyllä yritimme tapaamista mutta ajankohta oli huono. Ensi syksynä uusi aloitus, eli kerropas toiveesi ajankohdasta ja tapaamisen muodosta! Ehdotuksena iltapäiväkahvit kerran kuukaudessa kello 14-15 vaikkapa maanataina. Haluaisitko käydä opiskelusuunnitelmaa läpi, opiskelutekniikoita, ajanhallintaa tms teema vai vain tavata rennosti jutustellen?
  • Opiskelumahdollisuuksista viestiminen: Tätä lisäämme ehdottomasti. Toki jatkossa myös mielellään jalkaudumme tutustumaan eri paikkoihin. Jatkossa myös Työ- ja koulutuskatsauksessa kuukauden toisena keskiviikkona kello 14.30-15.30 käymme joko koulutukseen tai työhön liittyviä sekä ajankohtaisia aiheita. Joulukuussa aiheena oli oppisopimusopiskelu, 15.1 aiheena ovat Mielenterveyden Keskusliiton ammattillisen kuntoutuksen kurssit. Tervetuloa mukaan!
  • Tukiopetusrinki: jäsenet auttavat toisiaan. Eli olepa yhteydessä, jos voit jossakin aineessa tukea toista, niin osaan yhdistää, kun tulee tarve!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tietoja

This entry was posted on 14 tammikuun, 2014 by in Tuettu opiskelu, Yhteistyötahot and tagged , , , .
%d bloggers like this: